icon

Integrarea Europeană este fundamentul programului de activitate al noului Guvern

16-03-2015 18:10
1,301

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Chiril Gaburici în cadrul întrevederii cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, la Bruxelles. Oficialii au evaluat eforturile autorităţilor de la Chişinău privind agenda europeană a Republicii Moldova.

 

Şeful Guvernului i-a mulțumit Președintelui Comisiei Europene pentru sprijinul acordat din partea instituţiilor europene în vederea modernizări Republicii Moldova.

 

„Integrarea Europeană constituie prioritatea programului de activitate al noului Guvern. Sprijinul acordat de Comisia Europeană ne mobilizează şi mai mult să continuăm transformările democratice în Republica Moldova”, a menționat Chiril Gaburici.

 

În context, Premierul a dat asigurări că Guvernul va persevera în continuarea procesului de reformă, având ca priorități emblematice reforma din sistemul judiciar, lupta împotriva corupției, stabilitatea din sistemul financiar-bancar.

Chiril Gaburici a specificat că alte  sarcini de actualitate ale Executivului sunt asigurarea creșterii economice şi reforma administrativ-teritorială.


La finalul întrevederii, Prim-ministrul moldovean a afirmat că Guvernul de la Chişinău conştientizează oportunităţile de dezvoltare oferite de către Comisia Europeană şi va depune maximum eforturi pentru a demonstra ireversibilitatea parcursului european al ţării.


La rândul său, Președinetele Comisiei Europene  a reiterat angajamentul Uniunii Europene de a susține Republica Moldova prin implementarea Acordului de Asociere și Comerț Liber între țara noastră și UE, oferirea expertizei consilierilor de rang înalt în principalele domenii de reformă și asistență financiară pe direcțiile stabilite.

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30