Origami, anime și ceremonia ceaiului. În Moldova se desfășoară cea de-a V-a ediție a Festivalului ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”

bunkasai2

În scuarul Universității de Stat din Moldova, la 2 iunie, a avut loc inaugurarea celei de-a V-a ediții a Festivalului culturii japoneze ,,Bunkasai – spiritul Japoniei”. La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului, a avut loc dezvelirea monumentului comemorativ ,,Piatra Păcii”. Acesta reprezintă un omagiu adus victimelor catastrofelor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki, dar și o mărturie a faptului că orice tragedie poate și trebuie depășită, iar modelul nipon este unul demn de urmat.

Festivalul culturii nipone se va desfăşura timp de două zile (2-3 iunie), iar vizitatorii vor putea lua lecții de limbă japoneză, face cunoștință cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri și dansuri tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami, anime și altele.

Menționăm că Festivalul ,,Bunkasai – Spiritul Japoniei” este organizat de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care a alocat în acest sens 40 mii lei, prin intermediul concursului proiectelor culturale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente