16:11:45 19.04.2024
Stiri

FOTO // Doi ani de la PRĂBUȘIREA elicopterului SMURD la Haragâș. Ambasadorul Ioniță: „Este important ca sacrificiul lor să nu fie uitat! Eroii nu mor niciodată!”

Social 02.06.2018 16:00 Vizualizări1852 Autor: Ziarul National
FOTO // Doi ani de la PRĂBUȘIREA elicopterului SMURD la Haragâș. Ambasadorul Ioniță: „Este important ca sacrificiul lor să nu fie uitat! Eroii nu mor niciodată!”


Un echipaj de la SMURD Iași, care mergea să preia un pacient de la Cahul pentru a-l duce la Chișinău, și-a pierdut viața, pe 2 iunie 2016, într-o pădurice din apropierea satului Haragâș din raionul Cantemir, după ce elicopterul în care se afla acesta s-a prăbușit pe o ploaie și o ceață densă.

Astăzi, la doi ani de la acea tragedie, la Complexul memorial din Cantemir unde s-a prăbușit elicopterul s-au adunat zeci de oameni pentru a participa la o slujbă de pomenire a celor patru eroi.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentanți ai SMURD din România, autorități publice și locuitori din preajmă au depus flori și au vorbit despre faptele eroice ale membrilor echipajului.



Slujba de pomenire a celor patru membri a echipajului a fost efectuată de un sobor de 9 preoți, iar la eveniment a participat și Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță.

„Au trecut deja doi ani de la tragedia de la Haragâș, în care a pierit echipajul 347 al SMURD Iași. Alături de colegii de la Consulatul General de la Cahul, înalte fețe bisericești, reprezentanți ai IGSU – R. Moldova, SMURD Iași, autorități locale și cetățeni i-am pomenit azi pe cei patru Eroi. Este important ca sacrificiul lor să nu fie uitat! Eroii nu mor niciodată!”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Menționăm că, la un an de la tragedie, în locul unde au decedat la datorie cei patru membri ai echipajului SMURD a fost inaugurat un complex-memorial, cu participarea rudelor eroilor decorați post-mortem și a mai multor oficiali.

La bordul aeronavei prăbușite se afla pilotul aparatului de zbor, copilotul, un medic şi un asistent.

Menționăm că, de la lansarea SMURD în R. Moldova, elicopterele din România au efectuat peste 50 de intervenții transfrontaliere, salvând viețile basarabenilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md