(video) Marş împotriva scumpirii carburanţilor. Zeci de şoferi şi-au parcat maşinile în PMAN şi pe bulevardul central

(update) S-a luat o decizie de a mai organiza în această săptămână o acţiune de protest în cazul în care tarifele la carburanţi nu vor fi ajustate corespunzător situaţiei economice din Republica Moldova.


Cel puţin 50 de automobile au fost parcate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, dar şi pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în semn de protest faţă de scumpirea semnificativă a carburanţilor. Proprietarii de vehicule claxonează şi scandează “Hoţii” sau “Cerem reducerea tarifelor la benzină şi motorină”.

Înainte de ora amiezii, mai mulţi participanţi au format o coloană de maşini şi s-au deplasat claxonând până la Gara Feroviară şi înapoi.

Circulaţia transportului public se desfăşoară cu dificultate, însă ordinea publică este păstrată. Chiar dacă acţiunea a început de la ora 11:00, conducători auto continuă să se adune în perimetru.

Şoferii discută între ei, inclusiv despre un nou protest pe care îl vor organiza. Deocamdată niciun reprezentant al guvernării nu şi-a făcut prezenţa pentru o conversaţie cu oamenii.

Amintim că acţiunea de protest are loc după ce ANRE a anunţat noi tarife plafon pentru carburanţi, cel pentru benzină depăşind un euro.

Ulterior, în urma sesizării unor deputaţi din Parlament, dar şi la cererea prim ministrului de revizuire a tarifelor, ANRE le-a suspendat. În acest sens unii experţi au pus la îndoială independenţa instituţiei care reglementează preţurile pentru benzină şi motorină.

Vezi şi: Moldova: Cum am ajuns să plătim cu peste 3 lei mai mult pentru benzină şi motorină în mai puţin de un an

FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/