09:51:00 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Șoferii PROTESTEAZĂ în centrul Chișinăului împotriva majorării tarifelor la carburanți: Zeci de troleibuze STAȚIONEAZĂ, bd. Ștefan cel Mare - BLOCAT

Social 02.06.2018 13:05 Vizualizări1893 Autor: Ziarul National
VIDEO // Șoferii PROTESTEAZĂ în centrul Chișinăului împotriva majorării tarifelor la carburanți: Zeci de troleibuze STAȚIONEAZĂ, bd. Ștefan cel Mare - BLOCAT unimedia.info


UPDATE // Unul dintre cei mai vocali participanți la protest poartă la brâu panglica „Sf. Gheorghe” și a fost vizat anterior într-o investigație a RISE Moldova ca fiind unul dintre mercenarii cooptați de partea separatiștilor în regiunea de est a Ucrainei. Este vorba de Valeriu Chirca. Acesta, pe lângă nemulțumirea legată de majorarea tarifelor la carburanți, le vorbea participanților la protest și despre probleme politice, cum ar fi, de exemplu, schimbarea sistemului electoral. Ceilalți i-au reproșat imediat că nu acest lucru ar fi tema protestului. Anterior, mai multe posturi de televiziune apropiate actualei guvernări au scris că Valeriu Chirca este un aprig susținător al Platformei Demnitate și Adevăr.



UPDATE // Șoferii solicită micșorarea prețului la carburanți până la 14 lei un litru. Aceștia și-au dat întâlnire la o nouă acțiune de protest care va avea loc miercurea viitoare.

UPDATE // Zeci de troleibuze pline de pasageri staționează pe bulevardul Ștefan cel Mare. Acestea nu pot înainta, deoarece șoferii care protestează împotriva scumpirii carburanților au blocat drumul, în perimetrul străzilor Vasile Alecsandri și Bănulescu Bodoni. După ce au staționat mai mult timp, unele troleibuze au fost redirecționate pe strada Pușkin.

UPDATE // Șoferii au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare în perimetrul PMAN.

Zecile de șoferi nemulțumiți de scumpirea carburanților pornesc într-un marș până la Gară, după ce au protestat în Piața Marii Adunări Naționale.



Menționăm că, la începutul acestei săptămâni, ANRE a majorat prețurile la carburanți, un litru de benzină ajungând să coste un euro. Șoferii au organizat și joi un protest, iar premierul Pavel Filip i-a cerut ANRE-ului în aceeași zi să suspende decizia de majorare a tarifelor. Peste câteva ore, ANRE a decis să revină la tarifele stabilite acum două săptămâni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md