Peste 1400 de cărți vor fi donate copiilor din diasporă, de Ziua Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Guvernul donează copiilor din diaspora Republicii Moldova un lot de peste 1400 de cărți pentru a-i încuraja să învețe limba română și să păstreze legătura emoțională cu țara de origine a părinților lor.

Copiilor le vor fi expediate 417 exemplare de abecedare „Albinuța”, scrise de Grigore Vieru. Acestea vor conține câte un semn de carte cu un mesaj din partea prim-ministrului Pavel Filip.

Totodată, centrelor educaționale din diasporă le vor fi oferite o mie de exemplare ale cărții „Acasă”, scrisă de Arcadie Suceveanu și Valentina Lungu. Conținutul cărții a fost adaptat pentru copiii din diaspora în  cadrul  proiectului  „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării”, în faza a II-a, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru  Dezvoltare  și  Cooperare.

Cărțile vor fi repartizate prin intermediul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova din 32 de state, în care locuiesc cei mai mulți cetățeni moldoveni.

De asemenea, au mai fost organizate și alte activități, precum programele „DOR”, „Diaspora Engagement Hub”, dar și spectacole ale Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.