‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn România, salariul unui inginer agronom ajunge chiar și până la 5.000 de euro...

În România, salariul unui inginer agronom ajunge chiar și până la 5.000 de euro pe lună

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Într-un interviu acordat ZF Live, Florin Constantin, fondatorul firmei de recrutare de specialişti în agrobusiness Agxecutive, a vorbit despre problemele din sectorul agricol din România.

Aproximativ 4 milioane de hectare din terenul agricol din țara vecină este exploatat de 3.000 de fermieri care deţin fie­care peste 1.000 de hectare în arendă, iar peste 50% dintre ei sunt persoane de peste 55 de ani, agricultura locală având o mare pro­blemă de succesiune, pe lângă fragmen­ta­rea masivă a terenurilor.

Deși vorbim în sectorul agricol de salarii extrem de mari, se pare că există o lipsă acută de oameni care vor să se angajeze în acest domeniu. Spre exemplu, un şef de sector mecanizare care gestionează un parc de tractoare poate ajunge la un salariu de 2.000 de euro net, un angajat la abator poate ajunge să aibă 3.000 de euro pe lună, iar muncitorii cei mai bine plătiți și totodată căutați sunt cei de pe zona de mecanizare și managerii de fermă, salariul unui inginer agronom fiind și de 5.000 de euro pe lună.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. De unde plm scot frate astia salariile astea, rude desle lor cunostinte aia de primesc, adica ala iti da tie peste 50000 de euro intr-un an, pai da faliment daca are mai multi ingineri

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›