100 de copii din diasporă și din Republica Moldova vor participa la Programul DOR 2018

100 de copii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați pentru participare la cea de-a VI-a ediție a Programului DOR – Diaspora*Origini*Reveniri, care se va desfășura în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul premierului Pavel Filip.

La DOR 2018 vor participa copii și tineri din 18 țări: Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova.

În cadrul programului vor fi organizate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.

În total, la program s-au înregistrat 249 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, dintre care 80 din diasporă și 20 din Republica Moldova.

La selectarea copiilor din diasporă s-a ținut cont de principiul primul venit – primul servit, iar prioritate au avut cei care nu au mai participat anterior la programul DOR. La ediția din acest an, pentru prima dată s-au înregistrat copii ai conaționalilor noștri stabiliți în Norvegia, SUA, Bulgaria și Georgia.

Dosarele copiilor din Republica Moldova au fost selectate în urma unui concurs, în cadrul căruia și-au exprimat creativ conceptul de DOR în raport cu migrația, printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video).

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare.

Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.