Republica Moldova va încheia un nou acord bilateral cu Marea Britanie

Republica Moldova va încheia un nou acord bilateral cu Marea Britanie. Documentul va înlocui Acordul de Asociere Republica Moldova – UE în relațiile bilaterale dintre țara noastră și Marea Britanie după Brexit.

Aspectele ce țin de negocierea acordului au fost discutate de președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei întrevederi cu Sarah Croft, negociatorul principal pentru Europa de Est și Asia Centrală, Departamentul pentru Acorduri cu țări terțe, Ministerul britanic al afacerilor externe.

Negocierile noului acord ar putea începe până la finele anului curent. Andrian Candu a precizat că Parlamentul va susține echipa de negociatori din partea Republicii Moldova, iar ulterior va ratifica noul acord.

„Este important să continuăm și dezvoltăm relațiile cu Marea Britanie, în special la nivel economic și comercial. Republica Moldova va continua să creeze oportunități pentru mediul de afaceri astfel încât inclusiv oamenii de afaceri britanici să investească în țara noastră”, a menționat președintele Parlamentului.

La rândul său, Sarah Croft a precizat că Marea Britanie dorește continuitate și dezvoltare în relațiile cu Republica Moldova. Oficialul britanic și-a exprimat încrederea că noul acord va fi semnat până în 2020 și a încurajat Republica Moldova să continue implementarea reformelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.