Important! ANRE și-a suspendat decizia privind majorarea prețurilor la carburanți

Conducerea ANRE a anunțat astăzi că a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament.

Astfel, începând cu 1 iunie, ora 12:01 se va reveni la prețurile din perioada precedentă.

ANRE urmează să analizeze săptămâna viitoare cu maximă obiectivitate informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

Reamintim că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a majorat marţi, 29 mai, prețul plafon la benzină şi motorină. Începând de miercuri, 30 mai, prețul benzinei s-a majorat cu 64 de bani, iar al motorinei cu 66 de bani.

Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 a fost stabilit preţul maxim de 19,79 lei, cu 64 bani mai mult decât cel stabilit anterior. Motorina va costa cel mult 17,75 lei, comparativ cu 17,09 lei până acum.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.