02:45:10 20.04.2024
Stiri

MIȘMAȘURI la concursul pentru alegerea noului șef al DGETS Chișinău? Acțiune de PROTEST în fața Primăriei

Social 31.05.2018 12:38 Vizualizări2823 Autor: Ziarul National
MIȘMAȘURI la concursul pentru alegerea noului șef al DGETS Chișinău? Acțiune de PROTEST în fața Primăriei


UPDATE 15.00 // Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vor recunoaște rezultatele concursului de astăzi prin care ar urma să fie ales un nou șef al Direcției generale pentru Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău. Declarația îi aparține liderei PAS, Maia Sandu, și a fost făcută în cadrul acțiunii de protest organizată astăzi în fața Primăriei Chișinău.

Maia Sandu susține că actuala conducere interimară a Primăriei capitalei ar urmări să pună în această funcție, fără a aștepta rezultatele alegerilor din 3 iunie, o persoană „pe care să o poată controla” și care ulterior să pună presiuni pe directorii instituțiilor de învățământ.

Participanții la protest au cerut transparență în ce privește acest concurs, iar fosta viceministră a Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a scos în vileag faptul că Primăria a trișat. Mai exact, Liliana Nicolăescu-Onofrei a făcut referire la faptul că regulamentul prevede că anunțul urma să fie publicat pe site-ul instituției cu trei zile înainte de concurs, lucru care s-a întâmplat abia ieri, dar datat cu 28 iunie. Politiciana a prezentat print-screen-uri de pe site-ul Primăriei care demonstrează că anunțul a lipsit până ieri și îl acuză pe primarul interimar Ruslan Codreanu de fals în acte.

Deși purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, susține că documentul a fost postat pe 28 mai pe site, dar au existat anumite probleme tehnice și u a putut fi văzut, protestatarii îl acuză că minte, odată ce site-ul a funcționat perfect, iar celelalte documente erau vizibile.



Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) continuă să acuze faptul că autoritățile interimare ale capitalei încearcă să organizeze astăzi „un concurs ilegal” pentru alegerea noului șef al Direcției generale pentru Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău.

„Primăria Chișinău încearcă să organizeze ilegal concursul pentru funcția de șef al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport azi, 31 mai, în ziua ultimului sunet. Informația despre concurs trebuia plasată pe site-ul Primăriei cu trei zile înainte, dar a apărut abia ieri, cu dată din urmă, 28 mai, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei a spus că au avut probleme tehnice cu site-ul. Credem că ei se grăbesc să facă acest lucru înainte de alegeri, în mod special”, se arată într-o declarație a PAS.

PAS anunță că va protesta astăzi, începând cu ora 15.00, în fața Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai PDA și PLDM.

Ieri, lidera PAS Maia Sandu îi solicita primarului general interimar, Ruslan Codreanu, să suspende desfășurarea acestui concurs până după alegerile din 3 iunie. Politiciana sugera că în fruntea acestei direcții ar putea ajunge Valentin Crudu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md