/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

„Ne mințim sau nu ca la meteo”? Cât de exacte au fost prognozele emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat în 2017

missing
31 mai 2018, ora 08:29

Totodată, prognoza roadei grâului de toamnă a fost de 99%, a porumbului de 98% , a florii-soarelui de 99% și 100% pentru sfecla de zahăr.

„Pentru agenții economici din localitățile monitorizate și pentru transportul auto au fost transmise 179 avertismente – pericol de gradul I, inclusiv pentru mun. Chișinău – 61 avertismente, pentru mun. Bălți și or. Rezina – câte 59 avertismente. Veridicitatea acestor avertismente în anul 2017 a constituit 100%”, a spus Violeta Balan, prim-vicedirectorul serviciului

Pe parcursul anului trecut s-au emis 89 de avertizări meteorologice, care cuprind 157 de fenomene atmosferice. Calitatea avertismentelor meteorologice a constituit 80%.

Totodată au fost pregătite 2.684 certificate privind condiţiile meteorologice, hidrologice şi agrometeorologice pentru agenţii economici şi persoanele fizice.

Printre problemele existente prim-vicedirectorul a menționat lipsa pieselor de schimb pentru utilajul existent, a consumabilelor de laborator dar și a echipamentului modern de efectuare a măsurătorilor. Nu este suficient asigurată mentenanța echipamentului și a serviciilor de acreditare conform standardelor sistemului management al calității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram