Împreună pentru mediu: 10 tineri Ambasadori Europeni din Moldova vor planta trandafiri și colecta gunoiului din parcul școlii satului Pojăreni

34126742124_156992279e_k

10 Tineri Ambasadori Europeni din Moldova vor organiza o acțiunea de plantare a trandafirilor și colectarea gunoiului din parcul școlii împreună cu elevii, activiștii locali și sătenii. Evenimentul va avea loc pe 3 iunie în satul Pojăreni.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, iar 10 Tineri Ambasadori Europeni din Moldova organizează acțiunea de plantare a trandafirilor și colectarea gunoiului din parcul școlii. Evenimentul are drept scop implicarea tinerilor în protejarea mediului înconjurător.

Mai mult de 5 tipuri de trandafiri vor fi plantate pentru a crea o alee de trandafiri. Tinerii Ambasadori Europeni vor realiza o serie de acțiuni de implicare civică în țările Parteneriatului Estic în cadrul Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie).

Acțiunile vor avea loc între 2 și 10 iunie 2018 și vor cuprinde activități de plantare prin care se dorește sensibilizarea opiniei publice privind rolul UE în domeniul protecției mediului și promovarea unui stil de viață mai ecologic în țările din cadrul Parteneriatului Estic.

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „EU NEIGHBOURS east” care are drept scop implicarea activă a tinerilor. Astfel, acest proiect a lansat în iunie 2016, rețeaua Tinerii Vecini Europeni (YEN) și inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni (YEAs), care urmărește promovarea cooperării și a parteneriatelor durabile între tinerii și organizațiile de tineret din Uniunea Europeană (UE) și țările din cadrul Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente