01:44:01 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Operațiune a SBU care a PĂCĂLIT pe toată lumea. Jurnalistul rus Babcenko este VIU și nevătămat

Știri 30.05.2018 19:42 Vizualizări1509 Autor: Ziarul National
VIDEO // Operațiune a SBU care a PĂCĂLIT pe toată lumea. Jurnalistul rus Babcenko este VIU și nevătămat Pagina de Rusia


Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, care, potrivit mass-media ucrainene, politiei și oficialilor guvernamentali a fost împușcat mortal, ieri, la Kiev, este viu și nevătămat. Anunțul a fost făcut în timpul conferintei de presa a conducerii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

În timpul conferinței, seful SBU, Vasil Hrițat a declarat ca înscenarea uciderii jurnalistului a fost organizată de serviciul de informații.

La conferință a apărut inclusiv Babcenko, pentru a confirma declarația SBU, transmite Pagina de Rusia.

Potrivit lui Hrițak, uciderea jurnalistului rus la Kiev a fost ordonată de serviciile speciale ruse, iar înscenarea asasinării sale a fost facută cu scopul prinderii agentului rus.

„Conform datelor obținute de SBU, asasinarea jurnalistului rus Arkadi Babcenko a fost ordonată de serviciile speciale ruse“, a declarat seful SBU. El a menționat, de asemenea, că în acest scop a fost recrutat un cetățean al Ucrainei din rândul foștilor combatanți ai războiului din Donbas.

„Serviciul a strâns probe că pentru punerea în aplicare a acestui plan cinic, serviciile speciale ruse au recrutat pe cetateanul Ucrianei „G”, care a primit sarcina să găsească un asasin pentru o serie de asasinate”.

La rândul său, Babcenko a povestit la conferința SBU că a fost avertizat despre pregătirea unui asasinat împotriva sa în urma cu o lună.

„Au venit la mine acum o lună. Mi-au spus că există o comandă care mă vizează. Banii au fost deja transferați. Banii, din cate știu, erau 40 000 de dolari. Se pare că sunt valoros… Mi-au arătat documentele, detalii din pașaport, fotografia mea, care exista doar la mine și secția de pașapoarte (din Rusia)…”, a subliniat el. Potrivit lui Babcenko fotografia și alte date din pasaportul sau îi permit să creadă că informația a fost livrată din Rusia. „Era clar că informațiile provin din Rusia, de la serviciile statului. Numai serviciile speciale puteau avea acces la aceste informații”, a declarat el.

El a mai spus că asasinatul era planificat înainte de finala Ligii Campionilor UEFA, care a avut loc la Kiev la 26 mai.

„Cu aceasat ocazie au fost prevenite și alte atacuri teroriste, aparent mai mari și mai seriose, care erau pregătite și pregătite serios. Prin urmare, ceea ce s-a spus în urmă cu o săptămână în Rusia, că la Kiev unele celule ISIS pregătesc atacuri teroriste înainte de Liga Campionilor, aparent se avea în vederea și uciderea mea”.

Amintim că, ieri-seară, mass-media de la Kiev și internațională a anunțat uciderea în capitala Ucrainei a jurnalistului rus, critic al Kremlinului, Arkadi Babcenko.

La scurt timp după acest anunț, premierul ucrainean Vladimir Groisman a acuzat Rusia de organizarea asasinatului. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la rândul său a spus ca aceste acuzații reprezintă „o modă tristă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md