(vox) Tot ce a fost mai greu a trecut. Ce cred elevii din satul Pîrlița despre sesiunea tezelor semestriale

IMG_0105-4670×2335

În perioada 14 – 18 mai, elevii claselor a X-a și a XI-a din Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din comuna Pîrlița au susținut tezele. Acestea au avut loc în trei sesiuni. Scopul principal al tezelor a fost de a verifica cunoștințele elevilor.

Angelica Oprea, elevă în clasa a X-a, a susținut teze la limba română, matematică și fizică. Ea spune că subiectele din teze au fost destul de ușoare, în măsura cunoștințelor elevilor, doar subiectele la teza la fizică au fost puțin mai complicate.

Crinu Mărcuță susține că „pentru a obține rezultate bune trebuie să muncim în continuu”.

O altă elevă din clasa a X-a, Olga Levițchi, spune că toate tezele au fost destul de ușoare.

„O parte dintre elevi au fost nemulțumiți că au fost nevoiți să scrie și evaluări finale la obiectele la care au susținut teze”, a adăugat eleva.

Olesea Guțul, profesoară de biologie, șefa catedrei de științe exacte din cadrul liceului, a asistat la desfășurarea tezelor și a menționat că totul a decurs fără incidente.

Autori: Olga Levițchi, Angelica Oprea, Ana Obriște, Larisa Casian, Natalia Casian, elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, comuna Pîrlița, raionul Ungheni.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente