12:50:31 19.04.2024
Stiri

Bijuterii din AUR și ARGINT cu marcaj de stat FALS, vândute în R. Moldova: Case de amanet și ateliere de confecționare, implicate în SCHEMĂ

Anticorupție 30.05.2018 16:44 Vizualizări2678 Autor: Ziarul National


Bijuterii din AUR și ARGINT cu marcaj de stat FALS, vândute în R. Moldova: Case de amanet și ateliere de confecționare, implicate în SCHEMĂ

O grupare care procura, modifica, confecţiona şi plasa pe piaţă articole din metale preţioase din aur şi argint cu marcaj de stat fals a fost deconspirată de oamenii legii.

Ofițerii Direcției Investigare a Fraudelor Economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și ofiţerii Direcţiei generale urmărire penală au identificat mai multe case de amanet, ateliere de confecţionare implicate în această schemă ilicită, precum şi un atelier clandestin, amplasat în subsolul unei case de locuit din municipiul Chişinău.

În cadrul percheziţiilor la domiciliile, în automobilele şi oficiile persoanelor fizice şi juridice implicate, a fost depistată o linie clandestină cu utilaj special pentru prelucrarea, confecţionarea articolelor din aur şi argint, bijuterii din aur şi argint în asortiment, fără acte de provenienţă şi fără marcarea corespunzătoare, în proporţii deosebit de mari, pietre preţioase fără acte de provenienţă, peste 400 000 de lei, înscrisuri de ciornă privind veniturile încasate, purtători de informaţii şi o armă pneumatică deţinută ilegal.

Articolele ridicate urmează a fi supuse examinării şi expertizării, în scopul stabilirii modalităţilor de marcare falsă şi a prejudiciului cauzat statului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiţii riscă închisoare de la 5 la 10 ani, iar persoana juridică - o amendă de până la 650 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md