/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Germania va oferi 16 mln de euro pentru construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași

missing
30 mai 2018, ora 11:21

„Principalele obiective ale proiectului sunt de a asigura cantitativ și calitativ cu apă potabilă, populația din regiune, de a spori și îmbunătăți sănătatea oamenilor și de a le îmbunătăți condițiile de viață”, a declarat Valentina Țapiș, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Totodată, oficialul a menționat că proiectul nominalizat este de o importanța strategică pentru comunitățile din raioanele Strășeni și Călărași. „Extinderea sistemelor centralizate de alimentare cu apă şi creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii este recunoscută în Strategia Națională de Alimentare cu Apă și Sanitație, drept un obiectiv cheie de dezvoltare a sectorului”, a precizat Valentina Țapiș.

Proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, este finanțat de Guvernul Federal German prin intermediul băncii de dezvoltare KfW. Prima etapa a proiectului vizează construcția apeductului magistral Chișinău – Strășeni – Călărași, în acest sens Guvernul German a făcut un angajament investițional în valoare de 16,5 mln. euro sub formă de grant.

Perioada de implementare a proiectului este 2019 – 2024 și prevede construcția apeductului magistral (diametrul 300 – 1000 mm) care va livra apă potabilă de la branșamentul din municipiul Chișinău spre municipiul Strășeni și Călărași, cu conectarea ulterioară a localităților din raioanele menționate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram