Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2018

Chiril Gaburici: Suntem pe ultima sută de metri până la crearea unei noi agenții de eficiență energetică, care va comasa Fondul de Eficiență Energetică și Agenția pentru Eficiență Energetică

Chiril Gaburici: Suntem pe ultima sută de metri până la crearea unei noi agenții de eficiență energetică, care va comasa Fondul de Eficiență Energetică și Agenția pentru Eficiență Energetică

„Suntem pe ultima sută de metri până la crearea unei noi agenții de eficiență energetică, care va comasa Fondul de Eficiență Energetică și Agenția pentru Eficiență Energetică. Așteptările de la noua Agenție vor fi mult mai mari. Rog să se facă o inventariere a tuturor atribuțiilor și responsabilităților ce revin acestor instituții. Este important să fie depășite restanțele și dificultățile, pentru ca să pornim cu dreptul. Activitatea FEE, AEE și Termoelectrica trebuie eficientizată, astfel încât consumatorul final să beneficieze de costuri mai mici la energia electrică”. Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la ședința cu conducerea Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE), Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE), „Termoelectrica” SA, CET-Nord, precum și cu specialiștii Ministerului în domeniul energetic.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că instituțiile trebuie să comunice centralizat între ele, pentru a determina prioritățile și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea eficienței energetice. „FEE, AEE, CET-Nord, precum și Termoelectrica trebuie să comunice și să stabilească obiective clare pe criterii de performanță, pentru a stabili acțiuni bine definite ce urmează a fi întreprinse până la crearea unei noi agenții de eficiență energetică. Consider că acordăm prea puțină atenție eficienței managerilor. Cer ca, într-o lună, fiecare conducător de instituție să prezinte un set de criterii de performanță anuală, după care să poată fi evaluată obiectiv eficiența activității instituției și în special a conducătorului”, a punctat Chiril Gaburici.

În cadrul ședinței, conducătorii FEE, AEE, precum și Termoelectrica au prezentat rapoartele de activitate ale instituțiilor, menționând problemele și dificultățile cu care se confruntă în prezent. Totodată, interlocutorii au enumerat sarcinile care urmează a fi întreprinse și obiectivele de lichidare a datoriilor istorice ale companiilor energetice față de Moldova Gaz, precum și modalitățile de eficientizare a activității, optimizarea costurilor, obținerea unor prețuri mai mici la energia electrică și îmbunătățirea situației operaționale și financiare a instituțiilor. De asemenea, au fost discutate acțiunile preconizate pentru modernizarea infrastructurii energetice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus