Detalii NOI despre bătaia din fața clubului de noapte, în urma căreia a murit un tânăr. Primele imagini VIDEO

Serghei Bejenaru, bărbatul care a murit în urma unei încăierări în noaptea de 19 mai din fața unui club de noapte,  era în noaptea fatală împreună cu fratele său Ion Bejenaru, și cu Serghei Bradu Anatol (comandant de grup al Companiei Ciocana al Brigăzii INP). Între ora 03:15 și 03:28, cei trei bărbați au fost snopiți în bătaie de un grup de sportivi de performanță în urma unui conflict iscat între cele două grupuri, scrie portalul Deschide.MD.

Potrivit surse citate, scandalul poartă un iz puternic de alcool, or cei trei bărbați care se aflau împreună cu domnișoarele lor, băuseră în acea seară mai bine de șase sticle de băuturi tari (conform informațiilor care se regăsec în dosar).

Deschide. MD scrie că, în jurul orei unu, luptătorul de arte marțiale Aurel Ignat a abordat o domnișoară din compania celor trei bărbați. La un moment dat, Ignat și Bradu s-au îmbrâncit, iar în timpul altercațiilor, Ignat ar fi lovit-o neintenționat, cu spatele, pe domnișoara în cauza. Cea din urmă a căzut și și-a fracturat mâna.

Spiritele s-au potolit repede. Polițistul a revenit în club, iar Ignat a plecat de acolo.

Peste circa două ore, Ignat a revenit și a mers la baie. Polițistul Bradu s-a dus după el și a reînceput scandalul. Paza i-a dat afară, iar ei s-au dus într-o zonă mai întunecată unde au început să se bată. În apărarea polițistului au ieșit și cei doi frați Serghei și Ion Bejenaru.

După ce l-au bătut pe Serghei, altercațiile s-a mutat sub unghiul îndepărtat al unor camere de supraveghere, doar că, de această data, sportivii loveau cu picioarele în Ion – fratele celui care a murit. Peste circa un minut, patru dintre ei au plecat în direcție necunoscută, iar unul a rămas ca să-i verifice starea lui Ion împreună cu alte două persoane care s-au apropiat între timp.

Momentul în care este bătut Serghei, cel care a murit câteva zile mai târziu din cauza leziunilor incompatibile cu viața, nu au căzut sub unghiul camerelor deoarece altercația a avut loc într-o zonă mai îndepărtată, slab iluminată.

Textul integral al articolului poate fi citit pe Deschide.MD.

Reamintim că un bărbat de 30 de anim Serghei Bejenaru, a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce a fost bătut crunt în fața unui club de noapte din centrul Chișinăului. Bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău.

Ulterior, Poliția a menționat anterior că în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.