Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primul șef de partid care…

Primul șef de partid care comentează crima din centrul capitalei

„Astăzi a fost înmormântat Serghei Bejenari, tânărul bătut cu bestialitate în noaptea dinspre 18 spre 19 mai 2018 și decedat pe 25 mai, fără a ieși din comă. Din nefericire, astfel de decese au loc tot mai des în țara noastră, fie prin implicarea directă a organelor de forță, ca în cazul tânărului Brăguța, fie prin inacțiunea și disfuncționalitatea instituțiilor statului. Abia pe 25 mai, după decesul lui Serghei Bejenari și mediatizarea cazului de către soția decedatului și de presă, a fost inițiată o cauză penală, chiar dacă poliția a sosit la fața locului imediat după bătaie. Polițiștii nu au inițiat procedurile legale de cercetare a cauzei, nu au reținut vinovații imediat, nu au reacționat nicidecum după comunicarea cu medicii care l-au operat pe tânăr. Martorii și presa spun că responsabili de acest deces sunt sportivii Mihai Pârgău și Aurel Ignat, prieteni ai deputatului Constantin Țuțu și Dorin Damir, cu care sunt văzuți împreună într-o serie de fotografii comune”, scrie Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pe pagina sa de pe o rețe de socializare, cu referire la crima care a captat atenția opiniei publice în ultima săptămână.

„Tergiversarea inițierii procedurilor legale ne face să ne întrebăm dacă nu cumva s-a încercat mușamalizarea cazului datorită legăturii inculpaților cu Partidul Democrat și prieteniei sportivilor cu Constantin Țuțu. Și Constantin Țuțu, și Dorin Damir au fost implicați și în alte cazuri răsunătoare: împușcarea cetățeanului Alexei Veretco și a omului de afaceri Sorin Paciu în Pădurea Domnească. Procesul de condamnare a lui Constantin Țuțu este tergiversat deja de 6 ani! Modul în care acționează oamenii legii în asemenea situații ridică întrebări serioase cu privire la credibilitatea unor anchete obiective”, zice Sandu.

„Cerem Ministrului de Interne să ofere explicații privind lipsa de reacție promptă a poliției și sancționarea celor vinovați de bătaia cruntă soldată cu decesul unui tânăr. Solicităm ca societatea să fie informată cu regularitate despre mersul anchetei”, se mai spune în mesajul Maiei Sandu, primul lider de partid care s-a expus în privința crimei în care un bărbat de 30 de ani a fost ucis în bătaie în fața centrului comercial Atrium, din Chișinău.

Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce o săptămână mai devreme a fost bătut crunt în fața unui club de noapte și a unui centru comercial din centrul Chișinăului. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața clubului de noapte „Edgo Night Club”, acolo unde, Sergiu, bărbatul în vârstă de 30 de ani, se distra cu mai mulți tineri la ziua de naștere a unui prieten.

După un conflict, care, potrivit martorilor, ar fi pornit după ce unul dintre prietenii lui Sergiu ar fi încercat să ia apărarea unei domnișoare aborbadă de sportivul Aurel Ignat, în fața clubului de noapte s-a iscat o bătaie. Ignat ar fi fost însoțit de alți opt-nouă prieteni, inclusiv Mihai Pârgaru. Potrivit unui martor ocular, Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat tânărului lovituri cu picioarele, inclusiv în cap.

Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat.

Bărbatul decedat a fost petrecut la 29 mai pe ultimul drum. Acesta era căsătorit și are un copil de șapte ani.

Inițial, precizează pentru ZdG surse din cadrul anchetei, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”.

Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei: