Participă la tabăra de pictură „Colinele Nemuririi” și descoperă lucrări inedite ale artiștilor plastici autohtoni

tabara-1409761397

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău va organiza în premieră pentru Republica Moldova, Simpozionul Internaţional și Tabăra de pictură „Colinele Nemuririi”. Simpozionul va avea loc în perioada 2- 12 iunie 2018, în localitatea Orheiul Vechi (sat Butuceni).

Lucrările vor fi expuse în cadrul mai multor expoziții: la Orheiul Vechi (sat Butuceni), în deschiderea Festivalului Internațional de OperăDescOpera (15 iunie 2018), la Galeria Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, pentru a marca Ziua Limbii Române în Republica Moldova (31 august 2018) și la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din București (octombrie 2018).

În cadrul simpozionului urmează să susțină prelegeri artiștii plastici și criticii de artă: Gheorghe Miron (Gălați), Bogdan Pelmuș (București), Dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO (București), Victor Frimu (Chișinău) Dumitru Macovei (Piatra Neamț), Sanda Buțiu (București), Marina Șendrea (Chișinău), Radu Negru (Chișinău).

La fel la prelegeri și dezbateri vor participa directori de muzee, galerii, curatori, artisti plastici si reprezentanți mass-media, grupe de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și un grup de copii de la Școala de Arte Plastice din orașul Orhei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente