(foto, video) 920 de mii de euro pentru reconstrucția scării de granit. La Valea Morilor au început lucrările

4

La Chișinău a început reconstrucția scării de granit. Acest lucru a fost posibil în urma semnării unui acord dintre Primăria Chișinăului și cea a Sectorului 1.

Primăria Sectorului 1 București va aloca de la bugetul local suma de 920.000 euro pentru reconstrucția scării de granit. Această scară este un important monument istoric pentru Chișinău și reprezintă punctul de legătură cu alte monumente istorice din parc, cum ar fi monumentul ridicat în memoria interpreților Doina și Ion Aldea-Teodorovici. 3 d

Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău şi Ruslan Codreanu, pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, împreună cu Primarul Sector1 București, Dan Tudorache, au semnat la data de 16 mai 2018, un acord cadru de finanțare a proiectului Reconstrucția Lacului de Acumulare Valea Morilor — etapa Reconstrucției scării de granit.

Potrivit muncitorilor, lucrările de reconstrucție au început în data de 28 mai.

2

4

Parcul Valea Morilor, situat pe malul lacului cu același nume, este cel mai important parc din Municipiul Chișinău. Una dintre principalele atracții și zone de promenadă ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are în componență 213 trepte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente