Un bărbat din Călărași, condamnat la 20 ani de închisoare. A mers la o bătrână să-i ceară bani cu împrumut, dar a ucis-o

Douăzeci de ani de închisoare – acesta a fost verdictul dictat de Curtea de Apel Chişinău pentru un locuitor al raionului Călăraşi, după ce anterior, magistraţii primei instanţe, îl achitase pentru comiterea unui omor intenţionat.

Crima a avut loc pe 31 octombrie 2016, în satul Onişcani, cînd inculpatul, a venit la o bătrână ca să-i ceară bani cu împrumut. După ce între cei doi s-a iscat o ceartă, inculpatul a snopit în bătăi bătrâna, în vârstă de 78 de ani, pînă a lăsat-o fără suflare.

Prin sentinţa Judecătoriei Călăraşi din 14 august 2017, inculpatul a fost achitat pe motiv că fapta nu a fost comisă de către inculpat.

Procurorii au contestat sentinţa de achitare, insistând pe condamnarea inculpatului conform învinuirii.

Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, apelul procurorului a fost admis, inculpatul fiind condamnat la 20 de ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul statului a cheltuielilor judiciare în sumă de 33 688 lei.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.