20:44:08 23.04.2024
Stiri

Poliţist anticorupţie, IMPLICAT în trafic de DROGURI şi luare de MITĂ

Anticorupție 16.03.2015 17:07 Vizualizări2292 Autor: Galina Munteanu
Poliţist anticorupţie, IMPLICAT în trafic de DROGURI şi luare de MITĂ


Trei membri activi ai unui grup criminal organizat, printre care și un colaborator al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, au fost reținuți la sfârșitul săptămânii trecute, fiind învinuiți de trafic de droguri.

Potrivit procurorilor, omul legii, de comun acord cu un alt membru activ al grupuluii criminal documentat, acumula bani de la rudele persoanelor reţinute pentru trafic de droguri pentru ulterioara lor eliberare.

Polițistul a fost reținut vineri, 13 martie, preventiv pentru 15 zile, iar complicii acestuia urmează să compară în fața magistraților pentru care procurorii solicită câte 30 de zile de arest preventiv.

Potrivit procurorilor, grupul criminal este format din 12 membri activi, din care șase au fost reţinuţi anul trecut, iar alți trei au ajuns pe mâna polițiștilor la sfârșitul săptămânii trecute.

Aceştia sunt învinuiţi de procurori de punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare, săvârşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari. De asemenea, aceștia mai sunt învinuiți de trecerea prin contrabandă peste frontiera vamală a R. Moldova a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor, săvârşită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari.

Angajatul SPIA, în grad de locotenent-colonel, mai este învinuit de procurori de instigare la dare de mită şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit datelor procurorilor, în anul 2010 poliţistul a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, infracţiune comisă pe când activa în Direcţia Antidrog a MAI. Atunci el fusese eliberat din organele afacerilor interne, însă prin decizia Curţii de Apel Chişinău a fost restabilit în funcţie, fiind reîncadrat la serviciu direct în SPIA.

În urma percheziţiilor, la învinuiţi au fost depistate droguri, bani dobândiţi în urma realizării drogurilor, telefoane mobile utilizate la efectuarea tranzacţiilor ilicite. De asemenea, a fost ridicat şi automobilul angajatului SPIA MAI, de model „BMW 445i”, cu numere de înmatriculare false, cu care ultimul se deplasa la serviciu, precum şi la efectuarea tranzacţiilor ilicite de droguri. Ulterior, în cadrul percheziţiei, au fost depistate încă două perechi de plăcuţe de înmatriculare false.

Pe moment, procurorii întreprind măsuri pentru reţinerea tuturor persoanelor implicate în această schemă ilegală.

Procuratura solicită cetăţenilor care deţin informaţii asupra unor eventuale cazuri de corupţie sau cunosc detalii despre abuzurile comise de angajaţi ai organelor de drept, poliţişti, funcţionari publici să nu ezite să anunţe Procuratura Anticorupţie sau CNA.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md