/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Tehnocratul Carlo Cottarelli, desemnat pentru funcţia de prim-ministru al Italiei

missing
28 mai 2018, ora 17:27

„Mă prezint în Parlament cu un program care include proiectul de buget, cu intenţia organizării alegerilor parlamentare anticipate în 2019, în cazul în care voi primi încrederea majorităţii parlamentare; în cazul în care nu voi primi votul de încredere, alegerile anticipate vor fi convocate după luna august”, a declarat Carlo Cottarelli la finalul întrevederii cu preşedintele Sergio Mattarella.

„Voi prezenta în scurt timp lista miniştrilor. Guvernul va fi neutru, va gestiona prudent finanţele publice şi va considera esenţială participarea Italiei la zona euro. Eu nu voi candida în alegeri”, a spus Cottarelli.

Mişcarea Cinci Stele (eurosceptică, antisistem) şi partidul de extremă-dreapta Liga Nordului îl propuseseră pe Giuseppe Conte pentru funcţia de premier al Italiei. Acesta a renunţat la mandat duminică seară.

Carlo Cottarelli, în vârstă de 64 de ani, este profesor de Economie şi a lucrat la Fondul Monetar Internaţional. În 2003, a fost comisar special al Italiei pentru revizuirea balanţei bugetare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram