(video) Delapidări de zeci de milioane de lei din Fondul Ecologic pentru lucrări inexistente. Trei persoane au fost reținute

delapidari

Trei persoane, printre care primarul satului Chioselia Rusă raionul Comrat, UTA Găgăuzia, conducătorul unei întreprinderi specializate în construcții inginerești și fratele acestuia, au fost reținute astăzi de către procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, ca urmare a perchezițiilor efectuate în baza mandatelor emise de instanța de judecată.

Concomitent au fost petrecute ridicări de documente în 4 primării din sudul țării.

Astfel, întreprinderea ce activează în domeniul construcțiilor inginerești în perioada anului 2016, ar fi fost desemnată câștigătoare la 5 licitații publice desfășurate de către primăriile localităților rurale din sudul țării.

Contractele în valoare de 41 milioane lei erau destinate construcției de apeducte, canalizare, stații de pompare și purificare.

Suspecții ar fi urmărit scopul delapidării mijloacelor bănești din Fondul Ecologic, eliberați pentru implementarea unui proiect local de construcție a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și purificare în satul Chioselia Rusă r. Comrat UTA Găgăuzia în valoare de 7,23 milioane lei.

Aceștia introduceau date denaturate în actele de recepție a lucrărilor executate, acestea nefiind executate iar utilajele indicate nefiind instalate de facto. Totodată, au fost admise cheltuieli nejustificate și ireale, acestea fiind atribuite la costuri indirecte aferente contractelor de construcție, fapt ce a dus la delapidări de milioane de lei.

Cercetările continuă în cauză pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt și răspunderii juridice a făptuitorilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente