Declarația oficială a Asociației FEA cu referire la cei doi luptători K1 implicați în cazul tânărului ucis în fața clubului

damir

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir a venit cu o declarație oficială pe marginea cazului în care un tânăr de 30 de ani a decedat, după ce a fot bătut în fața unui club de noapte din Capitală.

Potrivit martorilor cei care s-ar face vinovați de moartea tânărului sunt doi luptători K1. Aceștia au fost deja reținuți de autorități. Prin urmare, președintele Asociației FEA a declarat că ambii suspecți, momentan, nu sunt nici sportivi membri ai Federației K-1 de Amatori, nici participanți ai proiectelor organizate de FEA.

„Aurel Ignat, de mai bine de un an, nu mai are nici o legătură cu activitatea asociației FEA și nici nu mai participă la turneele organizate de noi. Acum un an, sportivul însuși a decis să ne părăsească și să participe într-o altă organizație.

Al doilea sportiv suspectat de acțiuni ilegale, Mihail Pîrgaru, de asemenea nu este membru al Federației WAK-1F RM.

În primul rând, dorim să subliniem că suntem împotriva oricăror acte de violență, cu atât mai mult din partea sportivilor. Ne exprimăm sincerele condoleanțe rudelor și prietenilor victimei.

Apelăm la organele competente, să conducă o anchetă obiectivă”, se arată în declarația oficială.

Reamintim că, două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții bărbatului de 30 de ani, după bătaia care a avut loc în centrul capitalei, în fața unui centru comercial și club de noapte. Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Aurel Ignat a fost reținut duminică dimineața, la o zi după ce a fost reținut Mihai Pârgaru. Inițial, precizează surse din cadrul anchetei, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”. 

Potrivit autorităților, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente