03:09:44 19.04.2024
Stiri

Un festival GRANDIOS va avea loc pe colțul celor trei frontiere - România, Ucraina și R. Moldova

Știri 23.07.2015 13:12 Vizualizări2086 Autor: Victoria Bortă
Un festival GRANDIOS va avea loc pe colțul celor trei frontiere - România, Ucraina și R. Moldova facebook.com


Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

A doua ediție a evenimentului va avea loc în perioada 6-9 august curent, în locuri de poveste ca Poiana Teioasa, Conacul Balș, Curtea Casei Enescu de la Mihăileni, Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare sau Șantierul Ateneului.

Cu sloganul „Rădăcinile cresc”, festivalul din acest an vine cu o propunere culturală ambițioasă și variată: artiști și turiști din cele trei spații românești se întâlnesc pe malul Prutului, într-o adevărată sărbătoare a Nordului.

Trupe rock renumite, spectacole de muzică populară, spectacole de teatru, expoziții de arte vizuale, ateliere și conferințe pentru tineri, proiecții de film, evenimente editoriale și concerte de muzică clasică, precum și o serie de excursii și drumeții în regiune, de toate vor avea parte cei care vor lua parte la eveniment.

Vechea Poiană Teioasa de la marginea Darabanilor găzduiește și în acest an concerte în fiecare seară. Headlinerii festivalului sunt Șuie Paparude și ROA – cele mai îndrăgite trupe de muzică electronică din România - alături de doi dintre clasicii rock-ului din Basarabia și Ucraina: Gândul Mâței și, respectiv, Haydamaky.

În acest an, festivalul crește de la trei la patru zile, găzduind pentru prima oară și activități în afara Darabaniului. Prima zi de festival îi poartă pe participanți pe urmele lui George Enescu, pe la casele copilăriei sale de la Mihăileni și Liveni, apoi la Darabani, unde are loc deschiderea oficială a festivalului, tot cu un concert dedicat memoriei compozitorului botoșănean.

Organizatorii au reușit pentru prima oară să aducă la festival și artiști importanți din Ucraina, care li se alătură celor din România și din R. Moldova.

Doritorii pot ajunge la eveniment cu mașina personală, cu autostopul sau cu autocarele directe din București, Iași, Suceava, Botoșani, Bistrița.

Pentru cei din Ucraina sau R. Moldova, vor fi autocare directe până în vămile de la Siret sau Lipcani, iar odată cu înregistrarea pe site-ul evenimentului, organizatorii ajută pe fiecare să ajungă până la Darabani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md