În Chișinău vor fi amenajate stații speciale pentru parcarea mașinilor de taxi. Câte secțiuni de acest fel vor apărea

stand-de-taxi-ocupat-de-masini-2
Foto: foto simbol

Autoritățile locale din capitală au dispus amenajarea a 25 de zone speciale pentru parcarea taximetrelor. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în urma ședinței serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Potrivit edilului interimar, inițiativa face parte dintr-un proiect pilot. „Aceste zone vor fi pentru recreerea  taximetriștilor, ca să existe locuri special amenajate și aceștia să nu staționeze pe borduri. Zonele urmează a fi marcate cu culoarea galbenă și cu un semn de circulație care va indica doar staționarea taximetrelor. Există riscul ca în aceste secțiuni să fie parcate și alte automobile, în aceste cazuri polițiștii vor aplica amenzi. Inițiativa este una pilot pentru a vedea cum funcționează. Credem că proiectul este unul bun, deoarece indică clar locurile unde pot staționa taximetrele”, a spus Codreanu.

Șeful interimar al Direcției Transport, Vitalie Butucel, a menționat că inițiativa nu implică costuri mari, deoarece pentru amenajarea locurilor sunt necesare doar vopsea și indicatoarele corespunzătoare. „Toate actele au fost deja perfectate și transmise spre implementare. Vom stabili deja programul de activitate, dar cu siguranță proiectul va fi executat de curând”, a afirmat Butucel.

Cele 25 de zone au fost identificate împreună cu polițiștii. La etapa pilot vor fi amenajate doar cinci secțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente