Iurie Leancă va discuta la Bruxelles şi Berlin despre proiectul său politic

Ex-premierul Iurie Leancă a anunţat că, în perioada 16-19 martie, va merge la Berlin şi la Bruxelles, unde va discuta cu experți și jurnaliști, dar şi cu oficiali europeni despre obiectivele noului proiect politic pe care îl vrea să-l lanseze.

„Vom face un schimb de opinii cu ei, inclusiv legat de modul în care sunt finanțate partidele din Europa”, a scris pe pagina sa de facebook politicianul.

Totodată, Iurie Leancă a anunţat că va avea şi întrevederi cu oficialii europeni, unde va discuta despre situația actuală din Republica Moldova şi ce acţiuni trebuie de făcut pentru ca actualul guvern minoritar să nu devieze R.Moldova de la calea europeană.

Astfel, în postarea de pe facebook, politicianul a declarat că le va cere oficialilor europeni să sprijine țara noastră, chiar și în actualul context politic confuz, „dar să ceară în schimbul acestei susțineri reformarea instituțiilor de drept și realizarea unei anchete echidistante privind situația de la BEM”,

„Aceasta ar fi o garanție prin care puterea actuală ar da dovadă că dorește cu adevărat aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat timp de mai mulți ani la banca respectivă”, a menţionat Iurie Leancă.

Un alt subiect ce urmează a fi abordat este legat de prezența unor judecători europeni în Republica Moldova, care să-i asiste pentru o perioadă pe judecătorii de la noi. „Este un proiect pe care l-am inițiat ca prim-ministru și pentru care voi insista în continuare până ce îl voi vedea implementat”,  a scris politicianul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.