luni, 22 aprilie, 2024
5 C
Chișinău
HomepageBlogFOTO. Agrobiznes, printre câștigătorii premiilor Gala AIPA 2018. Iată lista învingătorilor

FOTO. Agrobiznes, printre câștigătorii premiilor Gala AIPA 2018. Iată lista învingătorilor

Recomandate

Cele mai de succes proiecte agricole din Republica Moldova au fost premiate vineri seară, 25 mai, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei AIPA.

Evenimentul s-a desfășurat la Vinăria Poiana, satul Ulmu, raionul Ialoveni și a reunit peste 250 de invitați: producători agricoli, oficiali guvernamentali, asociații de profil, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

La ceremonie a fost prezent și premierul Pavel Filip. Prim-ministrul a felicitat câștigătorii și AIPA pentru activitatea pe care o desfășoară și a accentuat importanța agriculturii pentru țara noastră, în condițiile în care sectorul asigură 12% din PIB. Pavel Filip a accentuat că vor fi depuse în continuare eforturi pentru a asigura accesul pe noi piețe de desfacere și pentru creșterea cotelor de export pe piața UE.

„Moldova are produse agroalimentare calitative și vă felicit pentru aceasta. Alături de vinuri, dorim să vedem și celelalte produse moldovenești pe piețele internaționale”, a spus premierul.

„Importanța sectorului agroindustrial în economia națională, este incontestabilă, iar prezența Dvs aici demonstrează că agricultura este și va fi un pilon cheie în dezvoltarea economică a țării. Este absolut firesc și chiar necesar de a veni cu un anumit omagiu și apreciere atunci când se înregistrează succese în domeniu”, a spus Nicolae Ciubuc, directorul AIPA.

Trofee și diplome pentru succesele obținute în activități relaționate cu domeniul agro-industrial au fost decernate pentru 19 nominalizări. În premieră, pentru performanțe remarcabile în activitate a fost premiat portalul Agrobiznes.

„Aducem sincere mulțumiri tuturor susținătorilor noștri. În primul rând le suntem recunoscători cititorilor care ne-au votat pe online. Le mulțumim frumos și membrilor juriului Galei AIPA pentru apreciere. Acest premiu este important pentru noi și ne încurajează să inițiem proiecte noi”, a spus Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Ceremonia de decernare a fost organizată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură – AIPA, sub patronajul Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – MADRM cu suportul Uniunii Europene, în cadrul Programului European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – ENPARD.

În cursa pentru premiile Galei AIPA 2018 au fost înregistrați 85 concurenți, iar câștigătorii finali au fost desemnați în baza punctajului pe care l-au obținut în urma votului on-line, precum și în urma punctajului ce a fost acordat de membrii juriului Galei AIPA.

Câștigătorii celor 19 nominalizări sunt:

  1. „Tânăr Fermier de Succes” – S.R.L. „TEOAGRODOR”, s. Balatina r. Glodeni;
  2. „Inovații în Agricultură” – S.R.L. „ROM-CRIS”, s. Târnova, r. Donduşeni;
  3. „Cea mai de Succes Femeie-Fermier” – C.Î. VED-MAR AGRO, s. Mileștii Mici, r. Ialoveni;
  4. „Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli” – CAIPS „BASAN AGRO”, or. Cimișlia, r. Cimișlia;
  5. „Start-up-ul Anului” – GŢ „Balcănuţă Artur”, or. Cahul, s. Andruşul de Sus;
  6. „Cea mai Performantă Plantație Multianuală” – S.R.L. „Farm Prod”, s. Olănești, r. Ștefan Vodă;
  7. „Cea mai Performantă Fermă Zootehnică” – S.R.L. „Axedum”, or. Hâncești, s. Guțeni;
  8. „Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare” – S.R.L. „Transtest”, or. Ceadâr – Lunga;
  9. „Cea mai Atractivă Pensiune Agroturistică” – Î.I. „Benzin Mihail” – Agropensiune „Casa din Luncă”, s. Trebujeni, r-nul Orhei;
  10. „Cele mai Avansate Tehnologii în Domeniul Vitivinicol” – S.A. „Vinăria din Vale”, or.  Cantemir;
  11. „Implementarea Bunelor Practici în Agricultura Conservativă” – S.R.L. „Slobmar-Tot”, or. Cahul, s. Slobozia Mare;
  12. „Cel mai Bun Exemplu în Agricultura Ecologică” – S.R.L. „Bio Walnut”, Or. Călărași;
  13. „Contribuabilul Agricol FNADMR” – S.A. „Cricova”, or Cricova;
  14. „Apicultorul Anului” – S.R.L. „Regina Naturii”, s. Costești, r-nul Ialoveni;
  15. „Asociația de Profil a Anului” – „Moldova Fruct”;
  16. „Cea mai Cooperantă Bancă în Susținerea Producătorilor Agricoli” – BC „Moldova –Agroindbank’’ SA;
  17. „Cea mai Activă Companie de Consultanță” – Federația Națională a Fermierilor din Moldova (FNFM);
  18. „Proiectul Anului Finanțat de Partenerii de Dezvoltare” – Programul Rural de Rezilienţă Economico – Climatică Incluzivă IFAD (VI);
  19. „Jurnalismul Agricol – pentru Promovarea Activă a Sectorului Agricol” – Portalul Agrobiznes.

Gala AIPA se află la cea de a doua ediție. Acest eveniment își propune să fie o platformă pentru dialog dintre actorii din sfera agriculturii și dezvoltării rurale.

Galerie foto de la eveniment aici.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Despre noi