Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vizită electorală mitropolitană?

Vizită electorală mitropolitană?

Acum câteva zile, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Mitropolit Vladimir, l-a primit în audiență pe Preotul misionar Veniamin Onu, din Italia, care, potrivit unui comunicat de pe mitropolie.md,  a adus la cunoștință Părintelui său duhovnicesc ultimele reușite și realizări marcate în cadrul parohiilor pe care le păstorește în comunitățile moldovenești din nordul Italiei.
În cadrul întrevederii, Părintele misionar i-a lansat Mitropolitului Vladimir invitația de a participa la evenimentele care vor avea loc în or. Fidenza, Italia, cu prilejul aniversării a 15 ani de la întemeierea comunității moldovenești. Cu acest prilej, a fost stabilită pentru perioada 5-12 iunie 2018, vizita pastoral-misionară a Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în comunitățile ortodoxe moldovenești din nordul Italiei.
Responsabil de vizita înaltului ierarh a fost desemnat Prot. Mitr. Veniamin Onu, întemeietor și paroh al mai multor comunități ortodoxe a cetățenilor moldoveni din Diaspora Italiei.
Pe lângă slujirile arhierești pe care le va oficia în comunitățile ortodoxe moldovenești, ÎPS Vladimir va avea și o serie de întruniri cu preoții și credincioșii moldoveni, dar și cu reprezentanți ai conducerii Cultului Romano-Catolic din acele orașe.

Potrivit unor înalte fețe bisericești din cadrul Mitropoliei chișinăului și a Întregii Moldove, ÎPS Vladimir ar pleca în Italia într-o misiune electorală, urmând, în următoarele luni, să efectueze mai multe turnee prin Diaspora.