19:43:06 28.03.2024
Stiri

Putin prevede o CRIZĂ ECONOMICĂ așa cum lumea n-a mai văzut până acum. De unde pornește totul

Știri 26.05.2018 17:29 Vizualizări2740 Autor: Ziarul National


Putin prevede o CRIZĂ ECONOMICĂ așa cum lumea n-a mai văzut până acum. De unde pornește totul Sursa: ziare.com

După ce SUA au amenințat în repetate rânduri Rusia cu impunerea de noi sancțiuni economice, Vladimir Putin spune că acest protecționism ar trebui descurajat, în condițiile în care ar putea sta la baza declanșării unei noi crize economice severe.

Vladimir Putin a făcut aceste declarații vineri, cu ocazia Forumului Economic Internațional de la St. Petersburg. Mai exact, președintele rus a spus, citat de Russia Today, că:

„Sistemului de cooperare multilateral - a cărui construcție a durat atâția ani - nu îi mai este permis să evolueze. Dimpotrivă, este distrus într-o manieră brutală. De fapt, a încălca regulile a devenit noua regulă, în acest context.

Capacitatea statelor de a impune sancțiuni economice, în mod arbitrar și fără a se supune niciunui control, dă naștere tentației de a folosi acest instrument represiv din nou și din nou, fără discernământ, indiferent de înțelegerile care se încalcă în acest fel.

Lipsa de considerație pentru norme și pierderea încrederii, laolaltă, ar putea produce o criză a sistemului cum lumea n-a mai văzut până acum”.

Putin susține definirea comerțului liber și stabilirea unor reguli clare pe baza cărora să funcționeze comerțul internațional, care să permită inclusiv atenuarea haosului cauzat de evoluția rapidă a tehnologiei.

„Nu avem nevoie de războaie comerciale și nici măcar de armistiții comerciale. Avem nevoie de un tratat de pace care să aibă sens”, a adăugat Putin.

Discursul președintelui rus vine în contextul în care SUA au amenințat Moscova cu impunerea de noi sancțiuni economice. Aceeași atitudine a avut-o administrația Trump și față de mai multe state europene, față de China, față de Canada, dar și față de Mexic, țări pe care le-a acuzat, în diverse situații, că se bucură de privilegii nemeritate în relațiile comerciale cu SUA.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md