(audio) „Premiul se datorează unei echipe minunate”. Patricia Kopacinskaia, o violonistă din Moldova, a obținut un premiu Grammy

patricia

Patricia Kopacinskaia este o violonistă din Republica Moldova. Când avea 12 ani, împreună cu familia, violonista a emigrat din Moldova în Austria, stabilindu-se la Viena. La cea de-a 60-a ediție a Premiilor Grammy, care a avut loc la New York pe data de 28 ianuarie 2018, Patricia Kopacinskaia a fost premiată la categoria muzică de cameră.

Violonista Patricia Kopatchinskaja a primit premiul Grammy pentru albumul ei „Death and the Maiden” (Moartea și fata), înregistrat împreună cu Orchestra de cameră din Saint Paul, Statele Unite.

„Premiul se datorează unei echipe minunate, tuturor membrilor orchestrei, care au contribuit cu ideile și dedicarea lor. Regizorului artistic Kyu Kim, managerului Bruce Coppock, lui Blanton Alspaugh și John Newton de la Soundmirror, care au realizat înregistrarea într-un timp record sub influența mai multor presiuni externe, producătorului mei de CD Didier Martin, și managerilor mei Jasper Parrott și Ariane Levy-Kunstler, care m-au adus la această orchestră. Vă mulțumim pentru curiozitatea și curajul vostru”, a menționat violonista într-o postare.

Patricia Kopacinskaia a studiat la Universität für Musik und darstellende Kunst Wiencomopziție și vioară. La vârsta de 21 de ani a primit un stipendiu pentru a studia la conservatorul din Berna. Acolo își termină studiile cu distincție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente