Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video) Ceban s-a afișat la…

(video) Ceban s-a afișat la întâlnirea lui Năstase cu alegătorii: „De ce vine ca musca?”

Candidatul  PPDA-PAS-PLDM, Andrei Năstase, s-a întâlnit astăzi cu alegători pentru alegerile locale din Chişinău, care vor avea loc pe 3 iunie 2018. La eveniment a venit şi contracandidatul său Ion Ceban, pretendent PSRM. Majoritatea cetăţenilor s-au ridicat de pe scaune, în semn de protest, pentru a părăsi sala unde avea loc discuţia cu Năstase.

Imediat Andrei Năstase a oprit mulţimea, astfel încercând să continue convorbirea cu persoanele prezente în sala de şedinţe a Preturii Buiucani. „Oameni buni, dar de ce vă duceţi? Pentru că a venit Ivan Ceban. Oameni buni, vreţi să rămâneţi sau să plecaţi? Eu nu am venit pentru Ivan Ceban”, a întrebat Andrei Năstase.

„Nici noi nu am venit”, a strigat o femeie din mulţime.

„De ce vine ca musca? Asta nu înţeleg. Oameni buni, vă mulţumesc foarte mult. Vă invit pe data de 3 iunie să ieşiţi la vot cât mai masiv”, i-a îndemnat Andrei Năstase.

Întrebat de către jurnalişti de ce a intrat la eveniment, socialistul Ion Ceban a răspuns că a venit pentru a afla dacă Năstase participă la dezbaterile electorale. „Am venit să-l întreb pe Andrei dacă vine la dezbateri. Slavă Domnului, a zis că săptămâna viitoare vine la dezbateri”, le-a răspuns Ion Ceban jurnaliştilor.

Întrebat dacă s-a aşteptat la o asemenea reacţie din partea oamenilor, socialistul Ion Ceban s-a arărat nedumerit: „De ce? Dar ce fel de reacţie? Dacă eşti cu alegătorii tăi – care este problema. Au venit alegătorii dl Năstase. Eu cred că e normal. Ei au o opţiune pentru Dl Năstase. Eu am venit singur. Mă vedeţi, da? Nu este nimeni aici. Nu am venit cu bodyguarzi cum merge Dl Năstase. Slavă Domnului că a confirmat, totuşi că, în instanţă finală, casa de pe str. 31 August 1989 este proprietate a Dl Vasile Năstase”.

Imediat după afișarea rezultatelor primului tur al alegerilor locale din capitală, care-l fac favorit la fotoliul de primar, Ion Ceban și-a invitat contracandidatul la dezbateri publice zilnice. Invitația socialistului a fost refuzată de candidatul PPDA-PAS-PLDM în aceeași zi, cu explicația că acceptă participarea doar la dezbateri organizate de mass-media în conformitate cu legislația în vigoare. În pofida refuzului, Ion Ceban a instalat în fața Arcului de Triumf din capitală tribune și își așteaptă zilnic contracandidatul, pentru a dezbate împreună principalele probleme ale locuitorilor din mun. Chişinău.