Linkuri accesibilitate

Fostul tenismen și senator român Ilie Năstase prins de polițiștii din București în stare de ebrietate la volanul mașinii sale


Ilie Nastase într-un incident la Constanța, 22 aprilie 2017
Ilie Nastase într-un incident la Constanța, 22 aprilie 2017

Fostul tenismen și senator român Ilie Năstase a fost prins de polițiștii din București conducând mașina în stare de ebrietate în zorii zilei de vineri, iar după câteva ore a fost reținut din nou pentru că ar fi condus un scuter fără permis. Potrivit poliției, la primul incident, cu mașina, Năstase, în vârstă de 72 de ani, dădea semne vizibile că a băut, a refuzat să dea probe biologice, a înjurat polițiștii și a fost dus încătușat la secție. După câteva ore Năstase a fost oprit din nou, în preajma spitalului Floreasca, conducând un scuter fără să aibă permisul de conducere. Potrivit Agerpres, el ar urma să aibă două dosare penale deschide în aceeași zi.

Năstase a mai fost implicat în scandaluri de-a lungul timpului. Cel mai recent, anul trecut, a fost sancționat de Federația internațională de tenis pentru că în calitatea de căpitan al echipei feminine a României a înjurat o membră a echipei adverse, britanice, după ce făcuse avansuri sexiste conducătoarei nejucătoare a britanicelor. Năstase și-a atras, de asemenea, critici internaționale, tot atunci, pentru o remarcă considerată rasistă la adresa campioanei americane Serena Williams și a copilului ei, pe atunci nenăscut. După incidentul de vineri dimineață cu poliția bucureșteană, Ilie Năstase s-a plâns presei că a fost tratat în mod brutal, fiind „trântit la pământ”. Potrivit „Gazetei sporturilor”, el a amenințat că va merge la CEDO și va cere despăgubiri de milioane de euro autorităților.

XS
SM
MD
LG