/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ În timp ce numărul milionarilor crește în Moldova, alții mor de foame: „Viața este scumpă, cheltuielile sunt mari”

24 mai 2018, ora 20:08

Persoanele fizice care au obținut anul trecut venituri de peste un milion de lei, activează în comerț, industrie, agricultură, dar și în alte domenii de activitate. Cea mai tânără milionară are 24 ani, iar cea mai vârstnică – 80 de ani.

„Este o creștere robustă, așa încasări nu s-au întâmplat prea des și noi ne străduim să le menținem să înțelegem care este esența acestei creșteri. În viziunea noastră, creșterea este condiționată de mai mulți factori, iar primul este creșterea economică care este înregistrată în Republica Moldova. Al doilea factor este previzibilitatea politicilor economice fiscale și bugetare care sunt promovate la nivel de stat”, a menționat Serghei Pușcuța, directorul Serviciului Fiscal de Stat.

În timp ce numărul milionarilor crește, alții se declară „muritori de foame”. Această femeie, de exemplu, are un salariu de numai 1500 de lei, iar pentru a-și suplimenta veniturile este nevoită să facă naveta dintr-o suburbie a capitalei pentru a vinde ce mai are prin grădină: „Milionarii aceștia sunt niște persoane tinere care nu reușesc ei în acest timp scurt să aducă venit. Nu se duc undeva să muncească s-au mai știu eu. Asta prin escrocherii, prin nu știu… Salariu meu este de 1500 de lei, vedeți cum eu suplimentar trebuie să aduc venit la salariu”.

„În mod cinstit, bineînțeles că este imposibil să declari sau să câștigi așa bani. Numai prin corupție, corupția este sfârșitul la tot”.

„Viața este scumpă, cheltuielile sunt mari și nu cred că este posibil la noi pe cale legală să câștigi. Cel puțin în 5 ani precis că nu este real”.

În total pentru 2017, persoanele fizice au prezentat 211 mii de declaraţii cu privire la venit – cu 10 mii mai multe decât în anul precedent. Cele mai mari venituri obţinute de către persoanele fizice au fost salariale, urmate de dividende și venituri obținute din livrarea producţiei agricole. Cei mai mulți milionari locuiesc în Chişinău.

Reporter: Carolina Russu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram