/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Marina Tauber, primar la Jora de Mijloc. Instanța a respins contestația Maiei Sandu de anulare a rezultatelor alegerilor

missing
24 mai 2018, ora 15:52

În fața Judecătoriei Orhei mai mulți susținători ai Marinei Tauber au protestat împotriva contestației depuse de Maia Sandu. Aceștia au venit cu pancarte și au scandat: „Marina, te susținem”.

„Din ziua de azi, sloganul nostru este „Victorie”. Să știți că din ziua de astăzi o să obținem mai multe victorii. Acesta e doar începutul”, a menționat Tauber.

Maia Sandu a invocat în contestația sa mai multiple încălcări documentate, unele chiar în ziua scrutinului: „Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93.504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor „Promo-Lex”, cel puțin 294.505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor și alte încălcări grave”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram