Linkuri accesibilitate

Chiril Gaburici: R. Moldova este interesată să reformeze și să modernizeze sistemul național de securitate


Premierul Chiril Gaburici a declarat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită planului individual de acțiuni Moldova-NATO. În cadrul întrevederii de la Bruxelles cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, Gaburici a precizat că R. Moldova este interesată în acest moment mai ales de reformarea și modernizarea sistemului național de securitate și apărăre în conformitate „cu actualul context de securitate”.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că „toate țările din Alianță sprijină suveranitatea, independenta, integritatea teritorială a Rerpublicii Moldova și respectă statutul de suveranitate din Constituția Moldovei”. În cadrul întrevederii de la Bruxelles cu premierul Chiril Gaburici, Stoltenberg a promis de asemenea sprijinul NATO pentru reformele preconizate de guvernul de la Chișinău.

Jens Stoltenberg a precizat că în acest moment este examinată o nouă inițiativă de cooperare în domeniul defenisv care va ajuta Moldova să-și modernizeze apărarea și securitatea.

XS
SM
MD
LG