(foto, video) Secretul înclinării lui Michael Jackson. Cum reușea artistul să îndeplinească mișcarea antigravitațională

Jackson
Foto: Adevarul

Un grup de cercetători admiratori ai regretatului Michael Jackson, a elaborat o explicaţie ştiinţifică a modului în care artistul înclina trunchiul în faţă şi să rămână perfect oblic fără să-şi mişte picioarele. Regele muzicii pop făcea această mișcare datorită pantofilor speciali, pe care el însuși ia patentat.

Mulți dansatori profesioniști care au un corp foarte puternic reuşesc o înclinare de maximum 30 de grade, când fac mișcarea celebra de acrobaţie a lui Jackson, în timp ce idolul pop reuşea să se încline 45 de grade cu uşurinţă, informează agerpres.ro.

Trei neurochirurgi de la Institutul de Educaţie Medicală şi Cercetare din Chandigarh (India) s-au arătat dispuşi să examineze din punct de vedere ştiinţific înclinarea antigravitate introdusă de artist în videoclipul piesei „Smooth Criminal”.

Neurologii au determinat că mişcarea lui Jackson s-a datorat mai multor factori: talentul său, forţa sa musculară, capacitatea sa de invenţie şi utilizarea unor pantofi speciali. În termeni biomecanici mişcarea care l-a făcut celebru pe Michael Jackson era „imposibilă”.

Pantofii speciali pe care i-a folosit i-au permis să-şi controleze mişcările corporale, datorită faptului că în tocul lor se afla o scobitură în formă de „v” care îi permitea să se fixeze pe podea în şuruburile bătute în scenă. În acest fel, Jackson şi dansatorii săi reuşeau să se încline în aer şi să atingă un unghi imposibil.

Miscarea
agerpres.ro

Atfel, condiţia fizică, tendonul lui Ahile şi partea din spate a piciorului a artistului, au făcut posibil ca artistul să suporte greutatea fără să se accidenteze în executarea acestei mişcări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente