Socialiștii au protestat astăzi la ANRE împotriva scumpirii gazului și electricității

Deputaţi şi consilieri municipali PSRM, împreună cu mai mulţi membri şi adepţi ai formaţiunii au cerut, în faţa sediului ANRE, anularea deciziilor cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică şi gaz și demiterea conducerii Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică.

„După miliardele furate, Banca de Economii, Aeroport, privatizări masive, delapidarea granturilor şi creditelor din străinătate, autorităţile statului au pregătit pentru cetăţeni o nouă umilinţă. Aceasta nu este o Alianţă „Pentru Integrare Europeană”, ci o alianţă a hoţilor, care trebuie să stea la închisoare, şi nu în Parlament”, a spus deputatul PSRM Ion Ceban.

După protestul de la ANRE, socialiștii au trecut în marş spre sediul Primăriei Chişinău şi cel al Guvernului, unde la fel au cerut anularea deciziilor ilegale despre majorarea tarifelor şi revenirea la compensaţiile nominative pentru cetăţenii defavorizaţi ai ţării. Protestatarii au scandat: „Hoţii la închisoare!”, „Destul să furaţi!”, „Nu vă bateţi joc de oameni!”, „Jos puterea oligarhilor!” „Nu – creşterii preţurilor!”, „Opriţi genocidul!”.

Moldova.ORG amintește că ANRE a aprobat recent tarife mai mari pentru consumatorii casnici deserviți de companiile de stat RED Nord, RED Nord-Vest şi de RED-urile companiei Gas Natura Fenosa. Respectiv, pentru RED Nord scumpirea e de 30%, Nord-Vest – 34%, iar RED Fenosa – 37 procente.

Cât priveşte gazul natural, Consiliul de Administraţie al ANRE a aprobat un tarif mediu mai mare cu 15,4% de la 5 566 lei până la 6.538 de lei pentru o mie de metri cubi.

Decizia ANRE a stârnit nemulțumire în rândul societății civile, mai mulți experți criticând scumpirea tarifelor drept nejustificată.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.