Vlad Filat – propus de PLDM pentru funcția de premier. PD și PL s-au opus!

Președintele Partidului Liberal Democrat și ex-premierul Vlad Filat a fost înaintat la funcția de premier din partea formațiunii sale. Candidatura acestuia a fost respinsă însă de ceilalți doi lideri de partide din coaliația de guvernare – PL și PD.

Acesta a declarat astăzi că a fost înaintat la funcția de premier de PLDM pentru că “liderii trebuie să își asume responsabilitatea și să iasă în față”.

„ Ulterior, am dicutat cu liderii alianței. A fost evocată ideea că liderii nu trebuie să iasă în prim-plan. Nici eu, dar nici partidul nu vom fi cei care vor bloca crearea coaliției”, a declarat Filat.

Acesta a mai declarat că numele următoarei candidaturi va fi anunțat mâine și a dat asigurări că este vorba despre o persoană cu “integritate și calități necesare”.

Menționăm că Vlad Filat a deținut funcția de premier în perioada 2009-2013 și a fost demis din funcție după un scandal de corupție.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.