CEC a stabilit data turului doi al alegerilor primarului general al municipiului Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a stabilit în cadrul ședinței de azi, data desfășurării turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Așa cum era de așteptat, acesta va avea loc la data de 3 iunie curent.

Alegătorii vor avea de ales între cei doi candidați, care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin:

  • Ceban Ion din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”- 91.575 voturi sau 40,53%.
  • Năstase Andrei din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” – 71.803 voturi sau 31,78%.

Tot astăzi, CEC a examinat rapoartele financiare ale concurenților electorali din campania electorală a alegerilor locale noi, la situația din 18 mai 2018. Astfel, în urma verificării, s-a constat că următoarele partide s-au conformat prevederilor Codului electoral și a Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale: Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic „Casa Noastră – Moldova”, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Național Liberal.

Comisia a avertizat Partidul Politic Partidul „Partidul Ruso-Slavean din Moldova” și Partidul Politic „Democrația Acasă” pentru neprezentarea raportului privind veniturile și cheltuielile din campania electorală la situația din 18 mai 2018, obligându-le să prezinte raportul în termen de 2 zile.

Tot în ședința de astăzi, CEC a prelungit degrevarea de la atribuțiile de la locul de muncă permanent a unor membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 și a adoptat mai multe hotărâri de atribuire a mandatelor de consilier în unele consilii raionale, orăşeneşti, sătești (comunale).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...