23:47:17 23.04.2024
Stiri

Patru STUDENTE de la Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo” au primit Bursa președintelui Parlamentului. Pentru ce merite au primit câte 8000 de lei

Social 23.05.2018 15:40 Vizualizări961 Autor: Ziarul National
Patru STUDENTE de la Universitatea de Stat din Bălți „Alecu Russo” au primit Bursa președintelui Parlamentului. Pentru ce merite au primit câte 8000 de lei parlament.md


Patru studente de la Universității de Stat din Bălți „Alecu Russo”, care au înregistrat succese remarcabile la învățătură și au avut o poziție civică activă, au primit astăzi Bursa președintelui Parlamentului, în valoare de 8 000 de lei. Inițiativa de a acorda bursă celor mai buni studenți din nordul republicii a venit de la președintele Parlamentului Andrian Candu, în timpul vizitei la Bălți în toamna anului trecut.

Cele patru câștigătoare, desemnate de administrația Universității din Bălți, au avut astăzi o întrevedere cu Andrian Candu.

„Președintele Parlamentului s-a arătat încântat de calitatea tinerilor din R. Moldova. El a subliniat că este important să fie încurajate nu doar performanțele academice, dar și implicarea tinerilor în diverse proiecte sociale și economice”, se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Spicherul le-a făcut o excursie tinerelor prin Parlament și le-a povestit despre activitatea Legislativului.

Câștigătorii burselor Președintelui Parlamentului în anul 2018 sunt:

Valeria Crudu, studentă la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, este voluntar, premiant la multiple olimpiade.

Ana Cuculescu, studentă la Facultatea de Drept și Științe Sociale, este activ implicată în proiectul pentru Recuperarea și valorificarea istorică a memoriei victimelor regimului totalitar-comunist.

Daniela Trincă, studentă laFacultatea limbă și literatură Germană și Engleză, a participat activ la diverse proiecte științifice și sociale.

Ana Plotinicu, studentă la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte, a reușit să obțină o bursă prin programul Erasmus în Pitești.

Bursa președintelui Parlamentului este acordată pentru al doilea an consecutiv tinerilor cu merite academice și implicați activ în diverse activități extracurriculare de importanță socială. Bursele se acordă la 23 mai, de Ziua Parlamentului.

Anul trecut, de Bursa președintelui Parlamentului au beneficiat cei mai buni elevi de la Liceul republican de muzică „Ciprian Porumbescu”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md