‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn UE producția de porumb ar putea fi afectată de lipsa ploilor

În UE producția de porumb ar putea fi afectată de lipsa ploilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe țări din Uniunea Europeană se confruntă cu seceta. Temperaturile crescute i-au ajutat pe fermierii europeni să majoreze suprafețele însămânțate cu porumb însă culturile ar putea fi afectate dacă ploile nu vor reveni, notează Agerpres.

Conform agenției franceze AgriMer, la data de 14 mai, suprafața însămânțată cu porumb la nivelul UE era deja la 86% din suprafața preconizată. Condițiile climatice similare cu cele de anul trecut au asigurat o însămânțare mulțumitoare a porumbului.

„Singurul semn de întrebare în Franța este întârzierea la însămânțare. Rezervele de apă din sol au fost înlocuite de ploile de iarnă, ceea ce constituie un factor pozitiv pentru irigațiile de vara”, a declarat un analist al agenției Strategie Grains.

Franța: suprafața însămânțată cu porumb, cu 12% mai mică decât media ultimilor 5 ani

Ministerul Agriculturii din Franța estimează că suprafața însămânțată cu porumb în anul 2018 ar putea fi asemănată cu cea de anul trecut, însă comparativ cu media ultimilor 5 ani, aceasta este cu 12% mai mică.

Totuși, analiștii se așteaptă la o creștere cu 3% a productiei de porumb la nivel de UE, ajungându-se până la 60,9 milioane de tone. Creșterea ar fi datorată și producției pe care o va înregistra Spania, în conditiile în care anul trecut această țară a avut recoltele serios afectate de secetă.

Ploile din ultima perioadă nu au fost suficiente

Conform specialiștilor, vremea secetoasă ar putea afecta și recoltele unor țări precum România și Ungaria, în ciuda precipitațiilor înregistrate în ultima perioada.

„Au fost ploi dar unele dintre ele au venit însoțite de furtuni astfel încât nu au căzut pe o arie largă”, spune un analist de Strategie Grains.

Seceta, subiect de îngrijorare și în Germania

„Vremea nefavorabilă pentru însămânțarea grâului de iarnă și unele cereale de primăvară înseamnă că o suprafață suplimentara a fost însămânțată cu porumb. Însă plantele suferă de secetă în unele zone, iar producțiile nu par promițătoare”, a spus un analist.

Oficiul National de Statistica din Germania a precizat că producția de porumb ar putea scădea cu 2,6% chiar dacă suprafețele supuse însămânțării vor fi cu 7,4% mai mari.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›