08:57:17 16.04.2024
Stiri

Punctul roşu de pe harta României. Ruşii ameninţă că nu vor ezita să ACȚIONEZE: „E ţinta principală”

Știri 22.07.2015 19:00 Vizualizări2264 Autor: Ziarul National
Punctul roşu de pe harta României. Ruşii ameninţă că nu vor ezita să ACȚIONEZE: „E ţinta principală”


O escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3, cu rază lungă de acţiune, urmează să fie desfăşurată în curând în Crimeea, pentru a consolida unitatea de aviaţie de atac din peninsulă (anexată în martie 2014 la Federaţia Rusă), a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Pentru moment, s-a considerat suficientă amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacităţile sale de luptă vor permite consolidarea semnificativă a acoperirii aeriene în apele Mării Negre şi în regiunea riverană'', a spus interlocutorul agenţiei menţionate.

Acesta a precizat că măsura vine ca urmare a instalării pe teritoriul României a unei baze americane antirachetă, referindu-se la cea de la Deveselu (jud. Olt). Sursa a precizat că raza de acţiune a bombardierelor Tu-22M3 ajunge „mult dincolo de Marea Neagră''. El a mai precizat că nu este exclus ca, pe viitor, grupul de bombardiere să fie extins la un regiment.

Anterior, Ministerul rus al Apărării declarase că baza de rachete interceptoare de la Deveselu, din România, parte a sistemului global antirachetă al SUA, va deveni ţinta principală pentru mijloacele de atac ruseşti în cazul unei agresiuni a SUA împotriva Rusiei.

Bombardierele strategice de tipul Tu-22M3 sunt destinate pentru a ataca ţinte terestre, maritime, în mişcare şi obiective fixe, cu rachete ghidate supersonice şi cu bombe cu focoase convenţionale sau nucleare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md