Ghimpu admite că Republica Moldova ar putea avea o femeie premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PL, Mihai Ghimpu, nu exclude posibilitatea ca o femeie să fie aleasă în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Cel puțin asta a spus în urma unei noi runde de negocieri cu liderii PLDM și PD.

„Suntem liberali și nu respingem egalitatea. Este important însă ca aceasta să poată trage în sus, să fie pe potriva așteptărilor”, a declarat Ghimpu fiind întrebat dacă funcția de prim-ministru va fi ocupată de către o femeie.

Conform surselor Independent.md, președintele PLDM, Vladimir Filat, a pus în discuție, luni, candidatura ministrul Educației Maia Sandu la funcția de prim-ministru.

Candidatura Maiei Sandu ar fi însă mai mult un bluf, pentru a-l șantaja pe Vladimir Plahotniuc. Potrivit acestor surse, Filat speră că astfel îl va face pe oligarh să se răzgândească în privința candidaturii sale.

Maia Sandu declarase anterior că va accepta să fie premier doar în anumite condiții, printre care numirea unui procuror european și a unui guvernator al Băncii Naționale american. Aceste condiții ar fi însă inacceptabile pentru Plahotniuc, care controlează cele două instituții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...