15:51:40 24.04.2024
Stiri

CENTENAR // Ștefan cel Mare și Sfânt, adus din Ilfov la Puhoi: „Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Știri 22.05.2018 18:20 Vizualizări2959 Autor: Ziarul National
CENTENAR // Ștefan cel Mare și Sfânt, adus din Ilfov la Puhoi: „Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu!”


Locutorii comunei Moara Vlăsiei din județul Ilfov, România, au donat localității înfrățite din R. Moldova - Puhoi din raionul Ialoveni, un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Bustul a fost sfințit astăzi, de hramul satului Puhoi, de un sobor de preoți, în prezența primarului Petru Frunze, a conducerii Primăriei Moara Vlăsiei, în frunte cu primarul Andrei Filip și viceprimarul Florin Cucu, dar și a numeroși săteni.

Pavajul din fața monumentului a fost vopsit în culorile tricolorului, iar cifra 100, simbolizând Centenarul Marii Uniri, a fost „desenată” din flori.



„Exprim recunoștință din numele comunității pe care o reprezint pentru acest dar deosebit, frumos pentru suflet, comunității înfrățite Moara Vlăsiei. Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat primarul de Puhoi.




Evenimentul a fost însoțit și de un moment artistic, iar oaspeții din România au putut asista la toate activitățile organizate de hramul satului Puhoi, printre care tradiționala trântă la cocoș, iepure și berbec.

În această seară, la Puhoi vor evolua artiști amatori locali, Ansamblul „Mărgăritarele” și ansamblul de bărbați, dar și binecunoscutul interpret Ion Palade.

Menționăm că Primăria Puhoi a semnat printre primele Declarația de Unire cu România, la începutul anului 2018, declarat Anul Centenarului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md