Atunci, discuţiile în CSM au fost destul de aprinse, întrucât Ion Pleşca nu a avut contracandidaţi, iar unul dintre membrii Consiliului, Tatiana Răducanu, a considerat că scandalurile în care a figurat magistratul, inclusiv participarea la vânătoarea fatală din Pădurea Domnească, trezesc dubii în privinţa integrităţii sale.

Amintim că la vânătoarea fatală din 23 decembrie 2012, unde a fost împuşcat mortal Sorin Paciu, au participat mai mulţi oameni de afaceri alături de funcţionari, judecători şi procurori. Printre aceştia şi preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca, consilierul liberal Iurie Nastas şi fostul director Moldsilva, Ion Lupu. Comisia parlamentară de anchetă a constatat că vânătoarea a fost ilegală, iar procuratura a încercat să tăinuiască incidentul. Deşi Anatolie Zagorodnîi, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă în cazul Paciu a cerut suspendarea lui Pleşca pentru că a încălcat codul etic al judecătorului participând la vânătoarea din Pădurea Domnească, cererea a fost respinsă de CSM. Astfel, Ion Pleşca a rămas în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel.

Un alt scandal în care a fost implicat Ion Pleşca este legat de averea sa. În 2013, acesta declara mai multe imobile în Chişinău, în valoare totală de trei milioane şi jumătate de lei, dar şi credite ce depăşesc această cifră de cinci ori. Cum a obţinut împrumuturi fabuloase de 17 milioane de lei, acesta a refuzat să explice. De asemenea, Pleşca nu a spus nici cine i-a dat o maşină de cel puţin 40 de mii de euro.