Actualitate

Un copil a murit asfixiat după ce a căzut în veceul de lângă casă

Adulţii erau ocupaţi cu treburile casnice, iar fata se juca în curte. Când şi-a dat seama că a pierdut-o din vizor, mama a început să o caute şi a găsit-o în groapa de canalizare. Femeia a strigat după ajutor, dar copilul nu a mai putut fi salvat.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Ungheni, Oxana Toderiţă, a declarat că, ajunşi la faţa locului, medicii au constatat decesul. Conform constatării medico-legale preventive, copilul a murit în urma asfixiei mecanice. Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru a stabili toate circumstanţele.

Pentru a preveni tragedii de acest fel, părinţii sunt atenţionaţi că veceul trebuie să fie tot timpul închis, mai ales când vine vorba despre toaleta din curte. Uşa trebuie închisă cu zăvorul sau cârligul, pentru că orice groapă este un pericol pentru copilul mic. Copiii nu trebuie lăsaţi nici pentru un moment fără supraveghere. Adulţii trebuie să creeze pentru micuţi un mediu sigur. În locuinţă şi în curte, trebuie înlăturate toate obiectele care prezintă pericol.

Mai multe informaţii despre cum poate fi protejat copilul pot fi găsite pe site-ul www.parinti.md şi urmărind acţiunile desfăşurate în campaniile de informare pentru prevenirea accidentelor cu implicarea copiilor din cadrul proiectului REPEMOL (Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova). Proiectul REPEMOL este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi implementat de Fundaţia Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate.

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *